Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Altıncı Güney Sudan Petrol ve Enerji Konferansı 14-16 Haziran 2023 Tarihlerinde Başkent Juba'da Düzenlenecektir

Güney Sudan Cumhuriyeti'nde son yıllarda periyodik olarak düzenlenmekte olan ve özellikle enerji sektöründe çalışmakta olan bölgesel ve uluslararası pek çok şirkete ev sahipliği yapan Güney Sudan Petrol ve Enerji Konferansının 6.’sı bu yıl 14-16 Haziran tarihlerinde Juba’da düzenlenecektir.

Farklı ülkelerden pek çok iş insanının bir araya geldiği ve özellikle Doğu ve Güney Afrika ile Orta Doğu’daki ülkelerden Bakanların da katıldığı söz konusu konferansta Güney Sudan'ın petrol ve enerji sektörüne dair güncel gelişmeler değerlendirilmekte ve söz konusu sektörlere ülkeye dünyadan yatırımcı çekilmesi hedeflenmektedir.

Etkinlik organizatörü Energy Capital & Power, Güney Sudan Petrol Bakanlığı himayesinde düzenlenecek Konferansta bu yıl “Ekonomik büyümede enerjinin hızlandırıcı rolü” konusunun ana gündemi oluşturacağını ve Doğu Afrika’daki gelecekteki projelerin ve işbirliği fırsatlarının ele alınacağını duyurmuştur.

Konferans hakkında detaylı bilgilere https://www.southsudanoilpower.com/event/south-sudan-oil-power-2023/ adresinden ulaşılabilmektedir.

Söz konusu Konferansın, Türk yatırımcıların dünyanın en genç ülkesi konumundaki Güney Sudan'ın genel ekonomik yapısını ve ülkedeki yatırım ve işbirliği imkânlarını yakından tanıyabilmesi açısından önemli bir fırsat olduğu değerlendirilmektedir.