Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Andijan, Namangan, Buhara ve Urganç Havalimanlarının İşletmesi Özel Sektöre Devredilecek

Uluslararası Kongre Merkezi'nde İkinci Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu, başladı. Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, genel kurulunda konuşma yaptı.

Bildirildiğine göre, yakın zamana kadar ekonominin önemli sektörleri sadece kamu şirketlerinden oluşuyordu.

Reformların neticesinde özel yatırımlar daha önce "kapalı" olan sektörlere aktif olarak giriyor. Önceleri yüzde 100 devlet ağı sayılan havacılık alanında özel sektöre geniş yol açıldı.

"Ulaştırma sektöründe rekabet ortamı yaratmaya yönelik reformlara devam edeceğiz. Bu yıl Andijan, Namangan, Buhara ve Urganç havalimanlarının işletmesini özel sektöre devredeceğiz.

Demiryolu sektöründe de büyük değişimlere başlıyoruz ve yatırımcılardan bu konuda aktif rol almalarını rica ediyorum" dedi.

Aynı zamanda Özbekistan'ın hızla büyüyen bilgi teknolojileri, turizm, eğitim ve tıp gibi alanlarda bölgesel merkez haline gelmesi de bu yönde büyük bir fırsat.

Bu yıl, uluslararası finans kuruluşlarının desteğiyle kamu-özel sektör ortaklıklarının tanıtılmasına yönelik 14 milyar dolar değerinde ayrı programlar geliştirildi. Bunlar ulaşım, kamu hizmetleri ve su yönetimi, sağlık hizmetleri gibi devlet için önemli sektörleri kapsıyor. (Kun.uz)