Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

EBRD'nin Kırgızistan'da Su Tedarikini Geliştirmeye Yönelik 14 Milyon Avroluk Planı

Kırgız Parlamentosu, Kırgızistan'da su tedarikini geliştirmeye yönelik Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 14 milyon Avroluk anlaşmayı onayladı ve  Kırgız Cumhuriyeti ile EBRD arasında İklime Dirençli Su Temini projesi hakkında imzalanan bir hibe anlaşmasını kabul etti.

Sonuç olarak, projenin uygulanması için 13,9 milyon Avro tahsis edilecek ve bunun 370.000 Avro'su danışman hizmetlerinin ödenmesi için harcanacaktır .

Hibe miktarı, Kırgız Cumhuriyeti projesinde İklime Dayanıklı Su Temini projesinin uygulanması için 3,74 milyon Avro olacaktır. Oş bölgesinin Kara-Suu ve Aravan ilçelerindeki Aravan-Ak-Buura kanalının modernizasyonu ve yeniden inşasında kullanılacak olan projenin toplam tutarı 17,8 milyon Avro olacak.

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2023/04/05/zhk-odobril-soglashenie-s-ebrr-o-kredite-v-e14-mln-na-razvitie-vodosnabzheniya-v-kyrgyzstane/

 

Müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından açıklanması muhtemel proje, ihale ve alım ilanlarını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.