Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Vietnam Enerji Sektörü Planı PDP8 Onayı Daha Fazla Gecikecek

Vietnam'ın 2021–2030 dönemi Ulusal Güç Geliştirme Planı (PDP8), yatırımcıların hoşnutsuzluğuna rağmen ertelendi. 

4 Mayıs'ta konuşan Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Dang Hoang An, "Bakanlık planı onaylamak için hükümetle sürekli temas halindedir" dedi.

An'a göre, Vietnam'ın COP26'da 2050'ye kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt etmesi ve Adil Enerji Geçiş Ortaklığına (Just Energy Transition Partnership) katılmasının ardından taslağı sonuçlandırmak karmaşık hale geldi. An, "Durumu değerlendirmek ve enerji ve iklim geçiş hedeflerine ulaşmak için gerekli ayarlamaları yapmak için daha fazla zamana ihtiyaç var" dedi.

Bakanlığa bağlı Enerji Enstitüsü eski müdür yardımcısı Dr. Ngo Duc Lam, "PDP8 2019'da geliştirildi ve 2020'de onaylanması gerekiyordu, ancak dört ayrı taslak sunumuyla bu yılki planların arasında halen yer alabilmiş  değil" dedi.

Vietnam İş Forumu Güç ve Enerji Çalışma Grubu lideri John Rockhold, yatırımcıların Vietnam'daki yenilenebilir enerji geliştirme taahhütlerini ve hedeflerini gerçekleştirmeleri için fazla zaman kalmadığını söyledi.

Rockhold'a göre, Politbüronun 55-NQ/TW sayılı Kararı yeşil ve sürdürülebilir enerjiyi teşvik etmeyi amaçlıyor ve Vietnam'ın yenilenebilir enerjiye geçişine yardımcı olmak için yaklaşık 16 milyar dolar yatırıma ihtiyacı var.

Kaynak: https://vir.com.vn/pdp8-approval-faces-further-delays-101650.html