Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

AAOIFI (İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu) 21 inci Konferansı Manama'da Gerçekleşmiştir

Bahreyn Merkez Bankası koordinasyonunda, 7-8 Mayıs 2023 tarihlerinde Başkent Manama’da gerçekleşen AAOIFI (İslami Finans Kurumları Muhasebe ve Denetim Kuruluşu) 21 inci yıllık konferansına 1000’den fazla İslami finans sektörü paydaşı katılım sağlamıştır.

AAOIFI, İslami finans standartlarının belirlenmesinde dünyanın önde gelen kurumlarından olup 50 ülkede yaklaşık 70 düzenleyici kurum tarafından standartları tanınmaktadır.

İslami bankacılık sektörüne ilişkin küresel beklentilerin ele alındığı konferansta sektörün toplam varlıklarının hali hazırda 3,4 trilyon dolar değerinde olduğu ve 2025 yılına kadar ortalama %8 oranında artarak 4,9 trilyon dolara çıkmasının beklendiği açıklanmıştır.

Öte yandan, AAOIFI mütevelli heyeti başkanı Shaikh Ebrahim bin Khalifa Al Khalifa tarafından İslami bankacılık varlıklarındaki güçlü büyümeye rağmen, reel ekonomiye yönlendirilen finansman ve yatırımların finansal ekonomiye oranının görece düşük kaldığı; bankaların, fonların daha fazlasını imalat, altyapı, küçük ve orta ölçekli işletmeler (KOBİ'ler) ve tarım gibi reel sektörlere yönlendirmesinin geri ödeme risklerini azaltarak şeffaflık ve hesap verilebilirliği artıracağı ifade edilmiştir.

 

 

Kaynak:

https://aaoifi.com/aaoifi-21st-annual-shariah-boards-conference/?lang=en