Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Greece 2.0’a Yaklaşık 400 Yatırım Planı Sunuldu

Yunanistan Maliye Bakan Vekili Thodoros Skylakakis bu hafta yaptığı açıklamada, Ulusal İyileştirme ve Dayanıklılık Planı'nın finansman kolu olan “Yunanistan 2.0” kapsamında şu ana kadar 392 yatırım planı sunulduğunu ve toplam bütçelerinin 12,33 milyar Avro olduğunu ifade etmiştir.

Bakan, 5.1 milyar Avro'nun İyileştirme ve Dayanıklılık Fonu'ndan alınan kredilerden, 4.11 milyar Avro’nun bankaların sağladığı fonlardan ve 3.12 milyar Avro'nun yatırımcıların katılımından oluştuğunu söylemiştir.

Yunanistan 2.0 kapsamında sunulan yatırım planları; birincil sektör, imalat, perakende ticaret, elektrik üretimi, yenilenebilir enerji kaynakları, telekomünikasyon, turizm ve hizmetleri kapsamaktadır.

Yunanistan 2.0 programı çerçevesinde bugüne kadar ortalama %1,9 faiz oranından ortalama 12 yıl süreli toplam bütçesi 5,74 milyar avro olan 136 kredi sözleşmesi imzalanmıştır.

Şimdiye kadar sunulan toplam 392 yatırım planından 236'sı çok küçük, küçük ve orta ölçekli işletmelerden gelmiştir.

İyileştirme ve Dayanıklılık Fonu'ndan sağlanan krediler çok küçük ve küçük işletmeler için %0,35, orta ve büyük işletmeler için %1 sabit faiz oranına sahiptir.