Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan’da Atina’ya Yakın Yeni Lojistik Merkez

Yunanistan'da Stratejik Yatırımlardan Sorumlu Bakanlar Komitesi 9 Mayıs 2023, Salı günü, Streem Development tarafından Aspropyrgos'ta ultra modern bir tedarik zinciri ve transit kompleksinin oluşturulmasıyla ilgili “Hull Logistics Park” yatırım planını onaylamıştır.

Projenin toplam bütçesi 244.164.841 Avro olup, inşaat aşamasında 3.900 ve işletmeye açılması ile 1.238 istihdam imkanı sağlanacağı bildirilmektedir.

Kalkınma ve Yatırımlar  Bakanı Adonis Georgiadis, dört yıllık çalışmanın ve Kalkınma ve Yatırımlar Bakanlığının, HIV Capital ve ilgili diğer taraflarla yakın işbirliğinin ardından, Aspropyrgos’ta bulunan Hellenic Halyvourgia'nın eski fabrikasında geliştirilmekte olan projenin son aşamasına gelindiğini duyurmuştur. 

Proje, son teknoloji tedarik zinciri birimi (lojistik) ve kara-deniz-demiryolu (tri-modal) kombine taşımacılığı bir araya getirmek üzere geliştirilmiştir. Projenin gerçekleştirilmekte olduğu alan Atina-Korint Ulusal Karayolu tarafından A kısmı (238 dönüm) ve B kısmı (53 dönüm kıyı şeridi) olmak üzere iki bölüme ayrılmıştır. İki bölüm, deniz cephesini (limanı) demiryolu hattına ve tüm parka bağlayacağı için olağanüstü öneme sahip olarak sınıflandırılan bir köprü ile birbirine bağlanacaktır.

Stratejik yatırım statüsüne alınan proje, 4864/2021 sayılı yasa gereği sabit vergi oranı ve hızlandırılmış lisanlama imkanlarından yararlandırılacaktır.