Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Birinci Çeyrekte  Mal İhracatı Rekor Kırdı

Birinci Çeyrekte  Mal İhracatı Rekor Kırdı

Başbakan Dritan Abazoviç, mal ihracatının ilk çeyrekte 226,8 milyon avroya ulaştığını söyleyerek, bunun bu üç aylık dönem için yeni bir rekor olduğunu da sözlerine ekledi.

Merkez Bankası'na (CBCG) göre, Karadağ'dan yapılan mal ihracatı 226.800 € ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Karşılaştırma amacıyla, mal ihracatı 2019'un ilk çeyreğinde 101 milyon €, 2020'nin aynı döneminde 95 milyon €, 2021'in ilk çeyreğinde 108 milyon € olurken, geçen yılın ilk çeyreğinde 216 milyon €'ya ulaştı. 

Abazoviç, hizmet ihracatını da içeren rekor kıran turizm sektörü gelirlerine ek olarak, mal ihracatında yeni bir rekorun Karadağ ekonomisinin doğru yolda olduğunu gösterdiğini söyledi.

"Yolsuzluk ve suçla mücadele, tekelleri ortadan kaldırma, kodaman ve yandaş ilişkileri temelinde ekonomiden koparmanın nasıl adaletin daha iyi dağıtılmasına yol açtığının en iyi örneğidir" diyen Abazoviç, ülkedeki tüm ekonomik parametrelerin iyiye gittiğini sözlerine ekledi. 

Hükümetin yaşam standardının yükseltilmesi ve ülkenin kalkınmasına yönelik çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)