Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Ebrd, Sırbistan Demiryolları Altyapısı Şirketinin Geliştirilmesi İçin Bir Danışmanlık Firmasından Hizmet Alacak

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Sırbistan Demiryolları Altyapısı şirketine, demiryolu altyapısının geliştirilmesini teminen demiryolu ulaştırma koridorlarından Koridor 10’un Belgrad-Niş bağlantısının yeniden inşası ve modernizasyonu ile söz konusu bölümdeki hız sınırının 200 km/saate yükseltilmesi için kredi sağlamaktadır. Proje kapsamında ayrıca söz konusu şirketin operasyonel ve kapasite gelişimine yönelik teknik destek sağlanması da yer almaktadır.

Bu kapsamda EBRD Sırbistan Demiryolları Altyapısı şirketinin ticari ve operasyonel gelişimini iyileştirmeyi amaçlayan 18 aylık bir teknik destek projesini uygulamak için bir danışmanlık firmasından hizmet almayı amaçlamakta olup projenin toplam satın alma bütçesi 400.000 Avro'dur.

Söz konusu ihaleye son başvuru tarihi 12 Haziran 2023 olup ihaleye ilişkin detaylı bilgiye https://eu.smart.gep.com/publicrfx/ebrd?oloc=215#/ linkinde yer alan ““PR 009498 Serbia: High Speed Rail Belgrade to Nis: Serbian Railways Infrastructure: Corporate Dev” başlığından ulaşılabilir.