Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Özbekistan ve Kazakistan Arasındaki Sınırdaki Geçiş Kapıları Güçlendirilmiş Rejimde Çalışacak

Kazak-Özbek sınırındaki geçiş kapıları güçlendirilmiş rejimde çalışacak. Kazakistan Devlet Gelir Komitesi basın servisinin bildirdiğine göre, bu karar sınırda kamyonların birikmesiyle bağlantılı olarak alındı.

Ayrıca, sınırda trafik akışı yeniden dağıtılmış ve araçların sınırdan geçişine yönelik denetim operasyonlarını hızlandırmak için gümrük karakollarına ilave personel alımı yapılmıştır.

Kazakistan-Özbek sınırını ziyaret edilmesiyle Devlet Gelir Komitesi, sınır servisi ve Kazakistan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'ndan oluşan departmanlar arası bir çalışma grubu da oluşturuldu.

Devlet Gelir Komitesi, Mayıs ayından bu yana Özbekistan'dan Kazakistan'a meyve ve sebze ithalatının (Rusya Federasyonu'na transit geçiş yapanlar dahil) mevsimsel dönem nedeniyle geleneksel olarak arttığını hatırlattı.

Şubat 2023'te Özbekistan sınırındaki "Kazygurt" ve "Atameken" Kazak geçiş kapılarında yeniden yapılanmanın duyurulduğunu hatırlayalım. Modernizasyon tamamlanana kadar bu geçiş kapıları sadece kamyonlara açık olacaktı. Orada, dokuz karayolu geçiş kapısını modernize etmek ve teknik olarak donatmak için çalışmalar devam ediyor. (Uzdaily.uz)