Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Nordex Maritime’ın Kuzey Avrupa’yı Türkiye’ye bağlayan yeni Ro-Ro hattı üzerinde İzmir ve Bilbao limanları da bulunuyor

Rüzgar türbini üreticisi Nordex'in denizcilik yan kuruluşu Nordex Maritime, Kuzey Avrupa'yı Türkiye'ye bağlayan yeni bir düzenli Ro-Ro (roll-on/roll-off) hattını hizmete koymuştur. Güzergahta Bilbao Limanı da aylık düzenli olarak uğranılacak limanlar arasında yer almaktadır. Önde gelen bir denizcilik hizmetleri şirketi olan Noatum Maritime ve Catoni, Nordex Maritime'ın düzenli hat hizmetlerini İspanya ve Türkiye'de hizmete sunacaktır.

Bu hizmet, nakliyecilere yüklerini Türkiye ile Kuzey Avrupa arasında taşımalarına olanak tanıyan çok yönlü bir Ro-Ro çözümü sunmaktadır. Hizmet güzergahının süresi 25 ila 30 gün arasında değişmektedir. Hizmet, aylık olarak sunulacak olup güzergah boyunca çeşitli limanlarda sabit ve potansiyel durakları içerecektir. Halihazırda şirket, Bilbao ve İzmir dışında her ikisi de Almanya'da bulunan Cuxhaven ve Rostock limanlarını resmi olarak duyurmuştur ancak talep olması halinde rotaya yakın limanlar da güzergaha eklenebilecektir.

Noatum Maritime ve Nordex Maritime arasındaki işbirliği, iki şirketin müşterilerine verimli ve sorunsuz bir deniz taşımacılığı çözümü sunmak için ortak bilgi ve deneyimlerinden yararlanmalarına olanak tanıyacaktır. Catoni'nin Nordex Maritime'ın Türkiye'deki hattının acentesi olarak eklenmesi, müşterilere geniş bir acente ağı ve yüksek düzeyde yerel destek sağlayarak hizmet sunumunu daha da geliştirecektir.