Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Aquanor Akuakültür Fuarı

Norveç'in Trondheim kentinde 1979 yılından beri düzenlenen ve balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliğinde dünyanın en büyük teknoloji fuarı olarak anılan Aqua Nor, bu yıl 22-24 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Fuar kapsamında somon, çeşitli deniz türleri ve yumuşakçalar v.b. yetiştiriciliğine ilişkin yeni teknolojiler, süreçler ve hizmetler sunulmakta ve yetiştirme, besleme ve besleme rejimleri, biyokütle kontrolü, yüzer kafeslerin, ağların, güvenlik ekipmanlarının, kuyu teknelerinin inşası ve işletilmesi, balıkların taşınması, veteriner ilaçları, aşılar gibi sektöre ilişkin konularda son teknolojiler paylaşılmaktadır.

Akuakültür sektörünün önemli oyuncuları tarafından katılım sağlanan uluslararası fuarın 2023 yılında 82 ülkeden yaklaşık 25.000 ziyaretçiyi ağırlaması öngörülmektedir. Sektöre dair işbirliklerinin geliştirilmesi ve yeni teknolojilerin takip edilmesi bakımından önemli olduğu değerlendirilen fuar hakkında detaylı bilgiye https://aquanor.no/en/ web sitesini üzerinden erişim sağlanması mümkündür.

Söz konusu fuara (Aqua Nor Digital)  online katılım ve dijital stant imkanı da mevcut olup; ayrıntılı bilgiye https://aquanor.no/en/2023/01/04/experience-the-trade-fair-where-you-are-sign-up-for-aqua-nor-2023-digital/ adresinden erişim sağlanması mümkündür. En son gerçekleştirilen Aqua Nor 2021 dijital fuarını fuar esnasında ve sonrasında 10.000'den fazla kişinin ziyaret ettiği ve dijital platformun fiziki fuarın bitiminden sonra da açık kalarak katılımcı firmaların uzun süre görünürlüğünü sağlamaya hizmet ettiği görülmektedir.