Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumunun ilk gününde Krasnodar Bölgesi 75,4 milyar ruble (901,5 milyon dolar) tutarında sözleşmeler imzaladı

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu 15 Haziran 2023 tarihinde başlamıştır. Krasnodar Bölgesi İdaresi Basın Servisi tarafından alınan bilgilere göre, Krasnodar Bölgesi heyeti büyük bir iş programı ile Foruma katılmıştır.

Krasnodar Bölgesi Valisi Veniamin Kondratyev, hangi sanayi alanlarında anlaşmaların imzalandığını açıklamıştır. Turizm alanında toplam 50,4 milyar ruble tutarında 5 anlaşma imzalanmıştır. Yeni projeler bölgeye 4,2 bin istihdam yaratacaktır.  

Anapa’da iki otel kompleksi inşa edilecektir. Varvarovka kasabasında ise bağcılık ve şarap fabrikası kurulacaktır. Sanayi alanında 24,9 milyar ruble toplam maliyetinde 3 anlaşma ve tüketim alanında ise bir anlaşma imzalanmıştır.

2030 yılında Krasnodar  Doğu Sanayi Bölgesinde hafif sanayi formatında bir sanayi parkı kurulacaktır.

Bununla birlikte  Soçi, Novorossisk ve Armavir idareleri temsilcileri, Rusya Federasyonu Hükümeti bünyesindeki Finans Üniversitesi ve Krasnodar Bölgesi'ndeki Ulusal PPP (Public Private Partnership) Merkezi ile işbirliği konusunda anlaşmalar imzalamıştır. Ayrıca, Soçi Belediyesi temsilcileri tarafından Rusya Federasyonu Hükümeti altındaki Finans Üniversitesi ile işbirliği konusunda bir anlaşma imzalanmıştır.

Forum 17 Haziran tarihine kadar devam edecektir.