Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ Yatırım Ajansı Kamu-Özel Sektör Ortaklığını Desteklemeyi Taahhüt Ediyor

 

Karadağ Yatırım Ajansı Kamu-Özel Sektör Ortaklığını Desteklemeyi Taahhüt Ediyor

Yatırım Ajansı Müdür Vekili Goran Strahinja, Ajansın Karadağ'da, özellikle PPP'nin uygulanabileceği farklı alanlarda yeni bir yatırım modeli olarak kamu-özel sektör ortaklığını teşvik etmeye kararlı olduğunu söyledi.

Strahinja, KÖİ projelerini belirlemeye yönelik yönergelere yönelik bir çalıştayda, "Bu bağlamda, Ajans, kamu alıcıları olarak yalnızca Hükümete ve yerel yönetimlere değil, aynı zamanda kamu-özel sektör ortaklığı projelerinin uygulanmasını başlatabilecek özel ortaklara da odaklanmaktadır." dedi.

Kamu alımları/yerel yönetim temsilcileri ve ilgili bakanlıkların temsilcileri için düzenlenen çalıştay, Yatırım Ajansı tarafından SIGMA ve Maliye Bakanlığı işbirliğiyle düzenlendi.

Ajans tarafından yayınlanan bir basın açıklamasına göre Strahinja, Karadağ'da yeni bir yatırım modeli olarak kamu-özel ortaklık projelerinin, özellikle PPP'nin uygulanabileceği farklı alanlarda öneminin altını çizdi.

Maliye Bakanlığı Kamu Alımları Müdürlüğü Müdürü Jelena Jovetic, Bakanlığın kamu-özel ortaklıkları alanında uluslararası standartları uygulamaya ve KÖİ Kanunu çerçevesine uymaya kararlı olduğunu söyledi.

Sağlam altyapı oluşturmak ve kamu hizmetlerinin kalitesini iyileştirmek amacıyla özel sektör ve kamu sektörü arasında işbirliği kurma taahhüdünü yineledi.

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MINA)