Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO) Kuruluşunun 15. Yıldönümünü Kutladı.

Kosova Türkiye Ticaret Odası (KTTO)’nın kuruluşunun 15. yıldönümü, 20.06.2023 tarihinde Priştine’de düzenlenen bir törenle kutlanmıştır. Törene, Kosova Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Bölgesel Kalkınma Bakanı Fikrim Damka, T.C. Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, Kosova ve Türkiye’nin kurum temsilcileri, yabancı misyon temsilcileri, belediye başkanları, siyasi parti liderleri ve özel sektör temsilcileri katılmıştır. Tören öncesi düzenlenen basın toplantısında ise Kosova ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkiler değerlendirilmiştir.

KTTO Başkanı Abdurrahman Balkız, Türkiye’deki iş insanlarının Kosova’ya ilgisinin yıllar içinde artarak devam ettiğini, yatırımlara da dönüşen bu ilginin Kosova’da istihdama ciddi katkı sağladığını belirterek, Kosova devletinden beklentilerinin yatırımcıyı çekme konusunda daha yapıcı ve teşvik edici politikaların geliştirilmesi olduğunu ifade etmiştir.  

Priştine Büyükelçisi Tunç Angılı, ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi adına özel sektörün işbirliğinin önemini vurgulayarak kısa vadede ticaret hacminde 1 Milyar €, Türkiye’nin Kosova’daki yatırımlarında 1 Milyar €, Türkiye’den Kosova’yı ziyaret eden turist ve iş adamı sayısında da yıllık 100 bin kişi hedeflerine ulaşılabileceğini ifade etmiştir.

Onursal Başkanlığını T.C. Priştine Büyükelçisinin yürüttüğü Kosova Türkiye Ticaret Odası, iki ülke kurumları ve iş dünyası arasında 15 yıldır önemli bir köprü görevi üstlenmiş olup faaliyetlerini de bu misyon çerçevesinde sürdürmektedir.