Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

E-Ticaret Yoluyla Yapılan İthalatlarda İthalat Vergisi Oranının Sıfıra İndirilmesi Hk

30 Haziran 2023 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 612 Nolu Kararnameye göre, Federal Gelir İdaresi'nin şirketlere yönelik yeni programı olan Uyumlu Sevkiyat(Remessa Conforme), 1 Ağustos 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

Brezilya Maliye Bakanlığı, Federal Gelir İdaresi'nin yeni bir programı olan Uyumlu Sevkiyat’a (Remessa Conforme) kayıt olan bir e-ticaret şirketinin 50 ABD Dolarına kadar olan ithalatları için 1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren ithalat vergisi oranını sıfıra indirdi.

Önlem, hem ulusal posta şirketi olan Correios hem de özel kargo şirketleri tarafından taşınan satın alımlar için geçerli olacak ve gönderenin gerçek veya tüzel kişi olmasına bağlı olmayacaktır.

Program kriterlere gönüllü olarak uyan e-ticaret şirketleri için daha hızlı ve daha ekonomik gümrük işlemleri oluşturmayı hedeflemektedir. Ayrıca bu sevkiyatlar daha hızlı teslim edilecek, depolama faaliyetlerine ilişkin maliyetlerde düşüş sağlanacak ve lojistik operatörlerine önemli kazanımlar sağlayacaktır.

Programa kayıt isteğe bağlı yapılacak ve yeni düzenlemelerde tanımlanan kriterlere uygunluğun belgelenmesi üzerine gerçekleşecektir.

 

Kaynak: https://www.gov.br/receitafederal/pt-br/assuntos/noticias/2023/junho/ministerio-da-fazenda-reduz-a-zero-aliquota-de-importacao-para-compras-do-exterior-de-ate-50-dolares