Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türkmenistan'da Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı İkiye Ayrıldı

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, cuma günü gerçekleştirilen genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında, Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanlığı’nın bölünmesi temelinde Türkmenistan Tarım Bakanlığı ve Türkmenistan Çevre Koruma Bakanlığı olmak üzere iki ayrı Bakanlığın kurulmasına ilişkin Kararname imzaladı. İlgili haber, Türkmenistan resmi basını tarafından bildirildi.

Bu belge, Egemen Devletin Yeni Çağının Canlanması Döneminde Türkmenistan’ın tarımının ve çevresinin korunmasını kapsamlı bir şekilde reforme etmek ve yönetimini iyileştirmek yoluyla, bu sektörlerin verimliliğini arttırmak amacıyla kabul edildi.

Kararnamede, Türkmenistan Tarım Bakanlığı ve Türkmenistan Çevre Koruma Bakanlığı’na, sırasıyla Türkmenistan Adalet Bakanlığı ve diğer ilgili Bakanlıklar ile beraber Türkmenistan Tarım Bakanlığı ve Türkmenistan Çevre Koruma Bakanlığı hakkında Yönetmelikleri, merkez kurumlarının yapı taslakları, yöneticilerinin maaşları, merkez kurumlarının çalışan sayılarıyla ilgili ve bu Kararnameden doğan değişiklik ve ilavelerin Türkmenistan mevzuatına getirilmesiyle ilgili teklifler hazırlayarak, Türkmenistan Bakanlar Kurulu’na teslim etme yükümlülüğü getirildi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında Türkmenistan Tarım ve Çevre Koruma Bakanı Allanur Nurgeldiyeviç Altıyev’in çalışmalarındaki ciddi noksanlıklar nedeniyle görevden aldı.

Ayrıca Nazarmurat Geldimuradoviç Nazarmuradov Türkmenistan Tarım Bakanı, Türkmenistan Meclisi Çevre Koruma, Doğa Kullanımı ve Tarımsal Sanayi Kompleksi Komitesi Başkanı Çarıgeldi Gurbangeldieviç Babaniyazov da Türkmenistan Çevre Koruma Bakanı olarak atandı.

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, bu yılın ilk altı ayında yapılan çalışmaların sonuçlarına ithafen cuma günü yapılan genişletilmiş Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkenin sektörel idare kurumları ve Bakanlıklarının yeni başkanlarını atadı.