Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Vojvodina Meclisi, “Gülücük – Smajli” Olarak Bilinen Ve Macaristan ile Romanya Sınırları Arasında Uzanan Otoyolun Mekansal Planı Hakkında Bir Karar Kabul Etti

Vojvodina Meclisi, Macaristan sınır kapısı Bački Breg-Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran Bečej-Kikinda-Romanya sınır kapısı Nakovo arasındaki devlet yoluna ilişkin olarak Altyapı Koridorunun Özel Amaçlı Alanının Mekansal Planını kabul etmiştir. Devlet Yolu Altyapı Koridorunun Özel Amaçlı Alanı için Mekansal Planın hazırlanması ve kabul edilmesinin temel nedeni, trafik alanında ulusal ve bölgesel çıkarların gerçekleştirilmesine yönelik koşulların yaratılmasıdır. Sırbistan Hükümeti'nin kararıyla bu proje, Sırbistan Cumhuriyeti için özel öneme sahip bir proje ilan edildi ve gerçekleştirilmesi, İnşaat ve Yeniden Yapılanma Projesinin Gerçekleştirilmesine İlişkin Özel Usuller Hakkında Kanun temelinde gerçekleştirilecektir. 175 kilometrelik otoyol; iki sınır kapısı ile Sombor, Kula, Vrbas, Bečej, Novi Bečej ve Kikinda’yı birbirine bağlayacaktır. Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Goran Vesić tarafından yapılan açıklamaya göre, Bački Breg-Nakovo arasındaki "gülücük" olarak bilinen yolun inşasına 2023 yılında başlaması planlanmaktadır.

Kaynak: Ekapija İş Portalı (https://www.ekapija.com/news/4359845/skupstina-vojvodine-usvojila-odluku-o-prostornom-planu-za-smajli-saobracajnicu-od-madjarske)