Habere konu hidrojen üretim tesisi, Yeşil hidrojen üretimi için bugüne kadarki en büyük tesis olma özelliğini taşıyor. Hamburg şehri, petrol ve gaz şirketi Shell, enerji şirketi Vattenfall ve Mitsubishi Heavy Industries ile birlikte en az 100 megavat kapasiteli bir elektroliz tesisi kurmak istedi; ancak daha sonra Vattenfall ve Shell'in projeden çekilmesinin ardından sonunda Mitsubishi de projeden çekildi.
Bunun üzerine, Hamburg enerji işleri yeni ortaklar arayışına girdi ve nihayetinde altyapı yatırımcısı Luxcara, Shell ve Mitsubishi'nin hisselerini ve dolayısıyla projenin büyük bir bölümünü devraldı. Luxcara yöneticisi Alexandra von Bernstorff, Handelsblatt ile yaptığı röportajda, Yeşil hidrojen için gerekenin her şeyden önce yeşil elektrik olduğunu belirtmiş ve büyük enerji parklarının işletmecisi olan şirtketin bu güce sahip olduğunu ifade etmiştir. Bahse konu Luxcara şirketinin yenilenebilir enerjiler konusunda uzman olduğu ve toplam altı gigawattlık rüzgar ve güneş enerjisi üretimine sahip bir portföyün sahibi olduğu da haberde yer alan bilgiler arasındadır.
Hamburg Yeşil Hidrojen Merkezi henüz hayata geçememekle birlikte Kuzey Almanya için Hidrojen Projesi'nin bir parçası. Bahse konu proje kapsamında; Hamburg, Bremen, Mecklenburg-Batı Pomeranya, Aşağı Saksonya ve Schleswig-Holstein'ı içine alan tüm bölge için 2019 yılında bir zaman çizelgesi sunulmuş. Kuzeyde 2030 yılına kadar beş gigawatt elektroliz kapasitesinin üretilmesi ve sanayi ve ulaştırma sektörü için 2035 yılına kadar neredeyse tam tedariğin garanti edilmesi beklenmekte.