Polonya İçişleri Bakanı, Polonya'nın Slovakya sınırında geçici sınır kontrollerini yeniden başlatmaya karar verdiğini açıklamıştır. Kontroller bugün itibariyle başlatılacaktır.
Bakanlık, prosedüre uygun olarak uygulamanın başlangıçta 10 gün süreyle uygulanacağını, ancak kontrollerin uzatılmasının kuvvetle muhtemel olduğunu da belirtmiştir.
İçişleri Bakanı Kaminski, geçen yıla kıyasla Slovakya'da yasadışı göçün ve tespit edilen göçmen sayısının neredeyse yüzde bin oranında arttığını açıkladı.
Bakan, son iki haftada 551 yasadışı göçmenin tespit edildiğini ve çok sayıda yabancının Polonya üzerinden Almanya'ya ve diğer Avrupa Birliği ülkelerine gittiğini ifade ederek, bu durumun Almanya'yı Polonya sınırındaki kontrolleri arttırmaya teşvik ettiğini açıkladı.
