Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek-Oş Ve Bişkek-Karakol Şehirleri Arası Ulaşım Yollarına Elektrikli Araç Şarj Istasyonları Kurulması Planlanıyor.

Kırgızistan Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Birinci Bakan Yardımcısı Sayın Choro Seyitov tarafından basına açıklandığına göre, yakın vadede elektrikli araçlara yönelik şarj istasyonlarının Bişkek-Karakol ve Bişkek-Oş şehirleri arası otoyollarına kurulması planlanmaktadır.

Sayın Bakan Yrd. tarafından açıklandığına göre, Bişkek'te elektrikli araçlar için şarj istasyonları kurma projesi halihazırda hayata geçirildi. Bir sonraki adım bunları otoyollara kurmak olacak:

“Gelecek yıl ortaklarımızdan finansman çekmeyi ve Bişkek-Karakol ve Bişkek-Oş yolları boyunca şarj istasyonları kurmayı planlıyoruz. Bunlar elektrikli araç kullanan sürücüler için iyi koşullar oluşturacak.” 

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2023/10/11/vdol-trass-iz-bishkieka-v-osh-i-karakol-obieshchaiut-ustanovit-zariadnyie-stantsii-dlia-eliektrokarov/

 

İlgili ürün/ekipman üretici/ihracatçısı firmalarımızın  söz konusu Kurum nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmaları ve açıklanabilecek muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.