Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan'da Kuzey-Güney Otoyolunun 2024 Yılında Tamamlanması Bekleniyor.

Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı tarafından açıklandığına göre, Alternatif Kuzey-Güney yolunun inşaatının 2024 yılında tamamlanması planlanmaktadır.

Bakanlık yetkilisinin açıklamalarına göre, çalışmalar önümüzdeki yılın Temmuz ayına kadar tamamen tamamlanmış olacak.

"Tünelin inşaatını tamamlayıp faaliyete geçireceğiz. Finansman kaynağı henüz belirlenmemiş olan beş mühendislik yapısının inşası var. Eğer bir yatırımcı bulunursa, bu tesislere önümüzdeki yıl başlayacağız" diye ifade edildi.

Aralık 2022'de Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, Kuzey-Güney Yolu üzerinde iki çığ kontrol galerisi ve üç üst geçit köprüsü olmak üzere beş mühendislik yapısı inşa etmek için hibe almayı planladığını duyurdu. Projenin maliyetinin 24 milyon dolar olacağı tahmin ediliyor.

Alternatif Kuzey-Güney Yolu'nun yapımına sekiz yıl önce başlanmış ve 2018 gibi erken bir tarihte açılması öngörülmüştü. Ancak 2021 yılında, 2022 yılı sonuna kadar tamamlanmasının beklendiği açıklandı.

433 kilometre uzunluğundaki yol, Balykchy - Kochkor - Chayek - Aral - Kazarman - Jalal-Abad güzergahı boyunca ülkenin kuzeyini ve güneyini birbirine bağlıyor ve bunun yaklaşık 200 kilometresi hiç yol olmayan bölgelerde inşa ediliyor.

 

Kaynak: https://economist.kg/transport/2023/10/24/doroghu-sievier-iugh-zakonchim-v-slieduiushchiem-ghodu-mintrans/ 

 

Özellikle müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmalarımız olmak üzere, ilgili firmalarımızın söz konusu proje kapsamında ihtiyaç duyulabilecek potansiyel fırsatların değerlendirilmesine ilişkin ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ihale duyuruları ve ilanları takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.