Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Kırgızistan'da Planladığı Altyapı Projeleri

Kırgız Cumhuriyeti Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre, Ekonomi ve Ticaret Bakanı Daniyar Amangeldiev ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Orta Asya Genel Direktörü Zsuzsanna Hargitai arasında gerçekleştirilen toplantı sonucunda taraflar üç projenin ortaklaşa uygulanması konusunda mutabık kaldı. 

Toplantı sırasında taraflar enerji sektöründeki projeleri, su temini, ulaşım ve altyapı alanındaki bir dizi yatırım projesini görüştü. Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı, Kırgız tarafının Kırgızistan'da proje ve programların uygulanmasını desteklemeye hazır olduğunu teyit etti. Zsuzsanna Hargitay ise EBRD'nin girişimciliğin, enerji verimliliği projelerinin ve yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesinde Kırgız Cumhuriyeti'ni desteklemeye hazır olduğunu kaydetti.

Toplantı sonucunda taraflar aşağıdaki projelerin ortaklaşa uygulanması konusunda mutabık kaldılar: "Issık Göl çevre yolunun iyileştirilmesi (Balbay Baatır - Karakol köyü bölümü)", "Bazar-Korgon şehrinde su temini ve kanalizasyon sisteminin rehabilitasyonu" ve "Kırgız Cumhuriyeti'nde güç kaynağının/tedariğinin dijitalleştirilmesi".

 

Kaynak:  https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/10/31/iebrr-sovmiestno-s-kyrghyzstanom-namierieny-riealizovat-tri-proiekta/

 

Firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından açıklanması muhtemel ihale duyuruları ve ilanları takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.