Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Dünya Bankası Kırgızistan'a İçme Suyu Temini İçin 100 Milyon Dolar Tahsis Edecek

Dünya Bankası içme suyu çerçeve projesi için 100 milyon dolar tahsis edecek. Bu gelişme, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Sayın Bakıt Torobaev ile Dünya Bankası'nın bölgedeki enerji sektörü ekibinin başkanı Stephanie Gil arasında yapılan bir toplantı sırasında bildirilmiştir.

Dünya Bankası, içme suyu temini alanında tahmini tutarı yaklaşık 400 milyon dolar olacak bir pilot çerçeve projenin geliştirildiğini bildirdi. Dünya Bankası tarafından 100 milyon dolar tahsis edilecektir.

Buna ek olarak, Dünya Bankası, Kambar-Ata HES-1'in inşası için mali destek sağlama konusundaki ilgisini ve niyetini de teyit etti. Dünya Bankası temsilcileri aynı zamanda rollerini sadece finansal katılımla sınırlamadıklarını, kendilerini diğer potansiyel yatırımcıların çekilmesinde de ortak düzenleyici taraf olarak gördüklerini vurguladılar.

Toplantı sırasında Dünya Bankası ekibi, Kırgızistan ile 2024-2028 yılları için temel alanları enerji, içme suyu ve tarım olan yeni ortaklık stratejisi hakkında bilgi verdi.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/11/15/vsiemirnyi-bank-vydielit-kyrghyzstanu-100-mln-dlia-obiespiechieniia-pitievoi-vodoi/

 

Firmalarımızın ilgili kurumlar tarafından açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.