Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi İşletmesi Tazalyk, Şehir Yol Temizliği İçin Modern Ekipman ve Araç Almayı Planlıyor

Bişkek Büyükşehir Belediye Başkanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre,  Bişkek Belediye Başkanı Aibek Dzhunushaliev başkanlığındaki Belediye heyeti, Tazalyk belediye işletmesinin on ay boyunca yaptığı çalışmalara ilişkin bir rapor sundu. Buna göre, kentsel alanların sıhhi temizliği ve şehir içi yolların bakımı için kamu hizmetleri sunan Tazalyk belediye işletmesi yol kenarlarının mekanize temizliğine geçmek istiyor.

Toplantı sırasında, kentsel alanların temizlenmesi için özel ekipman eksikliği nedeniyle el emeğinin kullanıldığı, bunun sonucunda temizlikçi sayısının arttığı ve bunun da şehir bütçesinden önemli miktarda fon harcanmasına yol açtığı kaydedildi.

Belediye başkanlığı, "Tazalyk, kent topraklarının sıhhi temizlik ve peyzaj kalitesini artırmak için, yol bordürlerinin mekanize temizliğine geçiş için bir program geliştiriyor" dedi.

Temizlik görevlilerinin güvenliğini sağlamak, temizlik süresini azaltmak, kaliteyi iyileştirmek, işgücü verimliliğini artırmak ve ayrıca bütçe fonlarından tasarruf etmek için acil olarak modern özel araçlar satın alınması gerekiyor.

Halihazırda Tazalyk, bordürlerin ve yol ayrımlarının temizlenmesi için modern özel ekipmanların satın alınması için teklifler hazırlıyor ve bu çerçevede deneyim alışverişinde bulunmak ve özel araçların tedariki konusunda müzakereler yürütmek üzere diğer ülkelere bir dizi gezi planlanıyor.

 

Tazalyk Belediye İşletmesi:

https://bishkek.gov.kg/ru/structures/object/5#news

 

Kaynak: https://economist.kg/novosti/2023/11/23/tazalyk-khochiet-pierieiti-na-miekhanizirovannuiu-uborku-pribordiurnoi-chasti-dorogh/

 

Firmalarımızın bahse konu Kurum nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.