Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Kırgızistan Tarım Bakanlığı 220 Bin Dolar Değerinde Fidanlık ve Orman Koruma Kuşağı Kurmayı Planlıyor

Kırgız Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı tarafından bildirildiğine göre,  2024 yılında 220 bin dolar değerinde bir fidanlık ve orman koruma kuşağı inşa etme projesini uygulamaya başlanacak.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO)-Türkiye Ormancılık Ortaklık Programı kapsamında Orta Asya'da çevresel açıdan sürdürülebilir kalkınma için ağaçlandırma yöntemlerinin geliştirilmesine yönelik bir proje uygulanıyor. Tarım Bakanlığı'na bağlı Orman Hizmeti iki proje hazırladı ve sundu:

- Balıkçı- Barskoon otoyolu boyunca orman koruma kuşaklarının oluşturulması için toplam 24,4 bin dolar tutarında bir proje;

- Ton ormancılık işletmesinin topraklarında orman bitkileri dikmek için bir fidanlık oluşturma projesi (bir kuyu açma, bir sera inşa etme, fideleri depolamak için bir soğutma ünitesi ve güç kaynağı/enerji arzı içermektedir.) toplam 195,5 bin $ tutarında.

Tüm projelerin FAO tarafından onaylandığı ve uygulanmalarına önümüzdeki yıl başlanacağı bildirilmektedir.

 

Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/11/28/v-slieduiushchiem-ghodu-minsielkhoz-postroit/

 

İlgili firmalarımızın bahse konu kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.