Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Uluslararası Kalkınma Derneği (Ida), Kırgızistan'In Hava Kalitesinin Arttırılması Için 50 Milyon Dolarlık Kredi Sağlamayı Planlıyor.

Basında yer aldığına göre, 28 Kasım'da Kırgız Parlamentosu Yakıt ve Enerji Kompleksi, Toprak Altı Kullanımı ve Konut Kompleksi Sanayi Politikası Komitesi 50 milyon dolarlık taslak kredi anlaşmasını onayladı. Fonlar hava kalitesinin iyileştirilmesi için öngörülmektedir.Kırgızistan ile Uluslararası Kalkınma Derneği (International Development Association - IDA) arasında "Kırgız Cumhuriyeti'nde hava kalitesinin iyileştirilmesi" projesi için bir kredi anlaşması imzalandı.Bu anlaşmanın bir parçası olarak 50 milyon dolar sağlanacağı belirtilmektedir. Ödemesiz dönem on yıl ve faiz oranı %0'dır. Uygulama dönemi Aralık 2030'a kadar olarak belirlenmiştir.Görüşme sırasında, Kırgız Hidrometeoroloji Merkezi için otomatik istasyonlar kurulacağı; kurulacak 11 istasyonun ülkedeki hava kalitesini izlemek amacına yönelik olduğu bildirildi.     Kaynak: https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/11/28/komitiet-zhk-odobril-proiekt-kriedita-na-50-mln/  

Firmalarımızın, ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.