Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Yunanistan ve Bulgaristan Limanları Arasında Demiryolu Bağlantısı Hakkında Bir Mülakat

Bulgaristan Ulaştırma ve İletişim Bakan Yardımcısı Anna Mineva-Natova, Selanik‘te düzenlenen 1'inci Güneydoğu Bağlantı Forumu’nda Yunanistan‘ın Selanik, Kavala ve Dedeağaç ile Bulgaristan‘ın Burgaz ve Varna limanları arasında planlanan demiryolu bağlantısı hakkında basın mensuplarına bir mülakat vermiştir.

Bakan Natova projenin, Türk (İstanbul ve Çanakkale) boğazlarına alternatif bir yük koridoru oluşturabileceğini ve Ukrayna’daki yeniden yapılanma projelerine katkıda bulunabileceğini ifade etmiştir. Bulgar Bakan, Sofya'dan Yunanistan‘ın kuzeyine uzanan ve Struma Otoyolu olarak bilinen otoyolun büyük ölçüde tamamlandığını ve iki ülke arasındaki seyahat süresini kısalttığını, ancak çevre örgütlerinin itirazları nedeniyle Kresna Boğazı’ndaki otoyolun son bölümünün henüz tamamlanamadığını da sözlerine eklemiştir.

Natova ayrıca, Sofya-Atina yolcu demiryolu bağlantısının gerçekleştirilmesi için henüz koşulların yetersiz olduğunu, fakat uzun vadede bu bağlantının kurulabilmesinin mümkün olduğunu belirtmiştir.