Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ, Avrupa Komisyonunun Büyüme Planından Yaklaşık 413 Milyon € Alacak

Hükümete göre, ekonomik büyüme oranını artırmak ve AB katılım sürecini hızlandırmak için Avrupa Komisyonu'nun Batı Balkanlar Büyüme Planı'nda Karadağ'a yaklaşık 413 milyon € tahsis edildi.

Batı Balkan ülkelerine yönelik mevcut desteğe ek olarak, AK, 2 milyar Avro'luk hibe ve 4 milyar Avro'luk uygun kredi sağlayan 6 milyar Avro'luk ek bir yatırım paketi önerdi.

Bu miktarın yaklaşık 413 milyon €'su Karadağ için ayrılmıştır.

Delegasyon üyeleri, "Hükümet, Büyüme Planı aracı aracılığıyla reformların uygulanmasının planlanması ve izlenmesi konusunda Avrupa Komisyonu ile birlikte çalışmaya güçlü bir şekilde bağlıdır" diyerek, reformların toplumun ekonomik ve genel kalkınmasına katkıda bulunmayı ve AB'ye katılım sürecini hızlandırmayı amaçladığını da sözlerine ekledi.

Bakanlar, Hükümetin önceki ekonomik ve reform programları, genişleme paketleri ve devam eden siyasi diyaloglar da dahil olmak üzere mevcut tavsiyelere dayanarak bir Reform Gündemi hazırlayacağını da sözlerine eklediler.

AK temsilcileri, Karadağ'ın AB'nin mali desteği sayesinde ekonomik büyüme oranını hızla artırması ve reformları ve yatırımları birleştirerek AB'ye katılım sürecini hızlandırması için teşvik edildiğini belirtmiştir.

KAYNAK: KARADAĞ HABER AJANSI (MINA)

YAYIMLAYAN: Podgorıtsa Tıcaret Müşavirliği