Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: İlkbahar Için Bölgesel Isıtma Boru Hattının Inşası Planlanıyor

Elektroprivreda'ya (EPCG) göre, Termik Santral'den son kullanıcılara giden birincil bölgesel ısıtma boru hattının inşaatının başlaması gelecek yıl Mart ayında planlanıyor.

EPCG bir basın açıklamasında, Pljevlja'daki ısıtma sistemi kurulumunun, halihazırda kurulu ekipmanla birlikte bölgesel ısıtma, ısı değişim istasyonları ve pompa istasyonlarını içeren ekolojik bir yeniden yapılanmanın parçası olarak ısı kaynağının inşasıyla başladığını belirtti.

"Ana revize edilmiş projenin tamamlandığı ve inşaat çalışmaları devam eden bir yedek kaynağın, bir başlangıç kazan dairesinin inşası planlanmaktadır. Kazan dairesi, santral ünitesi devre dışı kaldığında yedek kaynak olarak hizmet vermek için yeterli kapasiteye sahip olacak" denildi.

EPCG, bölgesel ısıtmanın ikinci bölümünün, termik santralden son kullanıcılara kadar yaklaşık altı kilometre boyunca uzanan birincil ısıtma boru hattının inşasını içerdiğini belirtti.

İkinci ve üçüncü bölümlerin inşaatının, birincil ısıtma boru hattının kalan iki bölümünü ve bölgesel ısıtma trafo merkezlerine giden ikincil boru hatlarını tamamlamak için halka açık bir ihale çağrısı ile gelecek yılın başında devam etmesi planlanıyor.

Ayrıca proje, şehirdeki tüm tüketim bölgeleri için birincil ısıtma boru hattına 20'den fazla bağlantı kurmayı gerektiriyor.

KAYNAK: Karadağ Haber Ajansı (MINA)

YAYIMLAYAN: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği