Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Bakan Odovic: Tüm İnşaat İzinlerinin 36 Saat İçinde Alınabilmesi İçin Gerekli Koşulları Yaratacağız

Mekansal Planlama, Kentsel Planlama ve Devlet Mülkiyeti Bakanı Janko Odovic, geleneksel olarak çok sayıda yerli ve yabancı işadamı ve yatırımcıyı bir araya getiren bir etkinlik olan Üçüncü Podgorica Yatırım Forumu'nun açılışını yaptı.

Açılış konuşmasında Bakan Odović, Mekansal Planlama, Kentsel Planlama ve Devlet Mülkiyeti Bakanlığının temel hedeflerini sundu:

"Planlama belgeleri, Karadağ'ın doğal ve yapılı kaynaklarını rasyonel ve sürdürülebilir bir şekilde kullanma konusundaki stratejik taahhüdüne saygı duyarken, alan kullanımı ve temel değerlerin ve kaynakların korunmasına ilişkin kapsamlı sektörel planlamanın bir ifadesi olmalıdır. Tesislerin inşasına ilişkin mevzuat ve prosedürlerde yapılacak değişiklikler, Karadağ'daki yatırım ortamının iyileştirilmesi için koşullar yaratacaktır. Gayrimenkul kadastro veri tabanındaki verilerin gözden geçirilmesi ve tam dijitalleşmesi ve vatandaşlar ve yatırımcılar için daha iyi erişilebilirliği. Yukarıda belirtilen hedefleri, hukukun üstünlüğü ilkesine mutlak saygıyla birleştirerek, tüm inşaat izinlerinin 36 saat içinde alınması için koşullar yaratacağız." dedi.

Kaynak: Vijesti Haber Sitesi

Yayimlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği