Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: "Güneşli Şehir" Kompleksinin Kavramsal Tasarımı İçin Rekabet

Karadağ Elektrik Üretim ve Dağıtım Şirketi (EPCG) Yönetim Kurulu Başkanı Milutin Djukanoviç ile Nikşiç Belediye Başkanı Marko Kovaçeviç, konut ve iş kompleksi "Sunçani grad (Güneşli Şehir)"’ın ön (kavramsal) kentsel-mimari tasarımının geliştirilmesi için ve yarışmanın duyurulması hakkında kararı imzalamışlardır.

Yarışmanın ana hedefi, ağırlıklı olarak EPCG'ye ait parsellerin yer aldığı yarışma alanı için en iyi kavramsal kentsel-mimari tasarımı seçilmesidir. Birincilik ödülüne layık görülen yarışma çalışmasının seçilmesinden sonra takip edilecek olan ayrıntılı bir kentsel plan ve/veya ana projeler yoluyla detaylandırma için bir temel oluşturacaktır.

EPCG basın açıklamasında "Genel ve nihai hedefi, Nikşiç Belediyesi'nin içeriği ve görünümüyle gelişimine katkıda bulunacak, yeni bir konut kimliği yaratarak bölgenin görünümünü ve kullanımını kökten değiştirecek alanın yeniden modellenmesi ve yeniden onaylanmasıdır.” diye belirtilmiştir.

Yarışma fonunun finansmanı EPCG olup; birinciye 50 bin Avro, ikinciye 20 bin Avro, üçüncüye 10 bin Avro ve 5'er bin Euro'luk iki itfa ödülü verilecektir.

Uluslararası, genel anonim ve tek aşamalı olan yarışmanın organizatörleri Nikşiç Belediyesi ve EPCG'dir.

Yarışma 90 gün boyunca açık olacak olup, (20. 12. 2023 tarihinde açıklanmıştır) 20.03.2024 tarihine kadar sürecektir. Yarışma başvuruları, konkurs.suncanigrad@epcg.com  e-postasına yalnızca elektronik ortamda dijital olarak gönderilebilmektedir.

Yarışma ile ilgili tüm belgeler https://www.suncanigrad.epcg.com web sitesinde yayınlanmıştır.

Katılımcılar yarışma ile ilgili soruları 05.02.2024 tarihine kadar pitanja.suncanigrad@epcg.com  e-posta adresine gönderebilmektedir.

 

Kaynak: Café Del Montenegro Haber Sitesi (CDM)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği