Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Almanya, Kırgızistan'a Doğum Hastanelerinin İnşası ve Donanımı İçin 4,5 Milyon Avro Tahsis Edecek

Kırgız Parlamentosu Jogorku Keneş, Kırgızistan ile Almanya arasında "Sağlık altyapısının nihai finansmanı" projesi için fon tahsisine ilişkin anlaşmayı üçüncü okumada onayladı. Tasarıya ilişkin bilgiler Uluslararası İlişkiler, Savunma, Güvenlik ve Göç Komitesi Başkanı Ulan Primov tarafından sunuldu.Söz konusu anlaşma kapsamında Alman hükümetinin 4,5 milyon Avro tutarında fon sağladığı bildiriliyor.

Fonlar, Sağlık programındaki mevcut ve planlanan altyapı projelerinin tamamlanması için tahsis edilecek. Özellikle Bişkek, Oş ve Talas şehirlerinde perinatal merkezlerin inşası ve Bişkek Anti-TB Hastanesine ekipman sağlanması finanse edilecektir.

 

Kaynak:https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/12/27/giermaniia-vydielit-eu4-5-mln-na-zdravookhranieniie-kr-dieputaty-ratifitsirovali-soghlashieniie/

            https://economist.kg/potok-grantov-i-kreditov/2023/06/01/germaniya-vydelit-e4-5-mln-kyrgyzstanu-na-postrojku-i-oborudovanie-rodilnyh-domov/

 

Müteahhitlik ve teknik müşavirlik firmaları ile ilgili donanım-ekipman üretici/ihracatçısı firmalarımızın ilgili Kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.