Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Güney Kore Savunma Sanayii Sektörünün ABD Hedefleri

Hanwha Aerospace, Korea Aerospace Industries gibi Kore'nin önde gelen firmaları, dünyanın en fazla savunma harcaması yapan ülkesi olan ABD'ye açılmak üzere hazırlıklarına başlamıştır. Stockholm International Peace Research Institute isimli kuruluş tarafından açıklanan istatistiklere göre; ABD askeri harcamaları 2022 yılında 877 milyar ABD Dolarına ulaşmış olup, söz konusu rakam dünyadaki askeri harcamaların %40'ını teşkil etmektedir. En fazla askeri harcama yapan ülkeler arasında ikinci sırada yer alan Çin'in harcamaları yalnızca 292 milyar ABD Dolarıdır.

DAPA'nın eski başkanı Kang Eun-ho ise "Defense Policy Studies" isimli üç ayda bir yayımlanan dergide yer alan makalesinde; ABD savunma sanayii pazarının önemine değinerek; dünyanın en büyük pazarında yer alınmaması durumunda Kore'nin savunma sanayii ihracatının sınırlı kalacağını vurgulamış ve kısa süre içerisinde "Reciprocal Defense Procurement Agreement" müzakerelerinin yürütülmesi gerektiğini vurgulamıştır.

Güney Kore'nin savunma sanayii harcamaları son yıllarda önemli ilerlemeler kaydetmiş olup, ihracat 2022 yılın 17,3 milyar ABD Doları olarak gerçekleşirken, geçtiğimiz yıl 13 Milyar ABD Dolarına düşmüştür.

Haberin detaylarına aşağıdaki linkten ulaşılmaktadır.

https://www.koreaherald.com/view.php?ud=20240107000145