Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Litvanya'da Türk-Litvan Ticaret Odası Kuruldu

Vilnius Büyükelçimizin himayelerinde, Ticaret Müşavirliğimizin koordinasyonuyla, Türkiye-Litvanya arasındaki ticari ilişkilerin gelişmesi, Türk ve Litvan iş insanlarının aynı çatı altında bir araya gelmesi ve sayısı her geçen yıl artan Litvanya'da yaşayan Türk vatandaşlarımızın kültürel olarak bir araya gelebileceği bir platform yaratmak amacıyla Türk-Litvan Ticaret Odası (Turkish-Lithuanian Chamber of Commerce) resmi olarak 22.12.2023 tarihi itibarıyla kurulmuştur.

Kuruluş öncesi Ticaret Müşavirliğimizin iş insalarıyla 2023 yıl başından bu yana yapmış olduğu görüşmeler, alınan geri dönüşler doğrultusunda 07 Aralık 2023 günü Vilnius Büyükelçiliğimizde bir kuruluş yemeği organize edilmiş, katılım sağlayan Türk ve Litvan iş insanlarına planlanan çalışmalar konusunda bilgi aktarılmış, görüş alışverişinde bulunulmuştur.  Toplantı sonrası oluşan tablo sonucu Odamızın yönetim kurulu oluşmuştur.

Yönetim kurulunda yer alan üyelerin yanı sıra üye olarak alınması planlanan Litvan ve Türk kurumsal firmalar önümüzdeki yakın dönemde üye olarak Odamıza eklenmesi planlanmaktadır. Toplam üye sayısının Ocak-Haziran 2024 döneminde 30, Haziran-Aralık 2024 dönemi itibarıyla 50'ye ulaşması planlanmaktadır.  

Söz konusu yapı Litvanya'da kurulan ilk Türk iş insanları topluluğu olup, Vilnius Ticaret Müşavirliğimizle işbirliği içinde çalışması planlanmaktadır.