Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Türkmenistan’da Yeni Çelik Boru Üretim Tesisinin İnşası Planlanıyor

Türkmenistan’da yeni çelik boru üretim tesisinin inşası planlanıyor

Türkmenistan’ın inşaat ve sanayi kompleksinden sorumlu Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämmedov, cuma günü video iletişim yolu ile düzenlenen Bakanlar Kurulu toplantısında, çeşitli boyutlarda çelik boru üretimi gerçekleştirecek yeni, modern bir ortak fabrikanın kurulması için gerekli çalışmaların yapıldığına dair Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov’a rapor verdi.

Türkmenistan resmi basınında yer alan habere göre, Türkmenistan Devlet Başkanı’nın talimatları uyarınca ithal ikame ve ihracata yönelik malların üretim hacmini arttırmaya yönelik düzenli çalışmalar sürdürülüyor.

Başkan Yardımcısı Baymurat Annamämmedov, toplantı sırasına Türkmenistan’ın inşaat ve sanayi kompleksini daha da geliştirmek için hayata geçirilen çalışmalar hakkında da rapor verdi.

Türkmenistan Devlet Başkanı, devlet ve özel sektör ortaklığında çelik boru üretim tesisinin kurulması teklifini onaylayarak, Başkan Yardımcısı’na bu konu ile ilgili talimatlarda bulundu.

Bunun yanında toplantıda, devlet gündemine ait birçok önemli konu masaya yatırıldı ve bunlarla ilgili gerekli kararlar alındı.