Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Raduloviç: Havalimanları Konusunda Nihai Kararı Mümkün Olan En Kısa Sürede Vermeliyiz

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Filip Radulović, Karadağ'daki havalimanlarına yönelik imtiyazlara ilişkin kararın bir an önce verilmesi gerektiğini söyledi.

Raduloviç "Geçtiğimiz dönemde Ulaştırma ve Denizcilik Bakanlığı Karadağ Havalimanı'nın olası imtiyazına ilişkin detaylı bir analiz yaptı. Karadağ havalimanlarının içinde bulunduğu durumun ve 2019 yılında başlayan sürecin de bilincinde olarak, Karadağ'daki iki havalimanının devlet mülkiyetinde mi kalacağı yoksa imtiyazlı olarak verilecek mı bir an önce nihai karara varmamız gerektiği kanaatindeyim. " söyledi.

İmtiyazla ilgilenen üç şirketten de Podgoritsa ve Tivat'taki havalimanlarının nihai olarak devralınması için teklif istenmesini önerdiğini söylüyor.

"Bunun en iyi çözüm olduğuna inanıyorum çünkü 2019'da başlayan süreci tamamlamamız ve uluslararası ortaklara karşı sorumluluk göstermemiz gerekiyor. Yönettiğim departman bu süreci yaz aylarında tamamlayacak ve daha sonra Hükümet, şirketlerden birine imtiyaz verilip verilmeyeceğine, yeni bir kamu davetinin yayınlanıp yayınlanmayacağına veya havalimanlarının sonuçta devlet mülkiyetinde kalıp kalmayacağına karar verecek", diye tamamladı Raduloviç.

 

Kaynak: Aktuelno Haber Sitesi

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği