Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Hükümet Brskovo Madeni Anlaşmasını Analiz Edecek Bir Ekip Görevlendirdi

Enerji ve Madencilik Bakanı Sasa Mujoviç, eski Brskovo madeninin arama ve işletme alanında polimetalik sülfür cevherinin detaylı jeolojik araştırılması ve işletilmesine yönelik imtiyaz sözleşmesinin bir analizini hazırlamak üzere bakanlıklar arası bir görev gücü oluşturdu.

Enerji ve Madencilik Bakanlığı'ndan yapılan basın açıklamasına göre, bakanlıklar arası çalışma grubu toplantısı halka açık olacak.

Basın açıklamasında "Bu, Mujoviç'in, Karadağ vatandaşlarını büyük ölçüde ilgilendiren konuların gizlilik içinde saklanmaması gerektiği ve ilgili tüm tarafların, geleceklerini etkileyen önemli kararlar hakkında bilgi sahibi olma hakkına sahip olduğu yeni bir uygulamayı hayata geçirme niyetiyle uyumludur. Bakanlık ve Hükümet tarafından alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

Bakanlık, toplantı programlarının zamanında bildirileceğini belirterek, ilgili tüm sivil toplum kuruluşlarını, medyayı ve kamuoyunu toplantılara katılmaya davet etti.

Basın bülteninde, "Bakanlıklar Arası Görev Gücünün asıl görevi, Hükümet'in rapora dayanarak bu konuda nihai bir pozisyon alabilmesi için anlaşmanın, eklerin ve sunulan belgelerin uzman analizini yapmaktır" denildi.

 Bakanlıklar Arası Çalışma Grubu'nun ilk toplantısı Perşembe günü Bakanlıkta yapılacak.

 

 

Kaynak: Karadağ Haber Ajansı (MİNA)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği