Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ: Podgoritsa-Ankara Direk Uçuş Seferleri Başladı

Düşük maliyetli havayolu Pegasus Havayolları, Podgorica - Ankara güzergahında Pazartesi ve Cuma günleri sefer yapacak.

"Gelen ve giden uçuşlarda tüm koltukların dolu olmasından mutluyum. Bu, Türkiye ve Karadağ vatandaşlarının karşılıklı çıkarlarını ifade ediyor. Bu sayede ülkelerimiz arasındaki ticari ve turistik bağları güçlendiriyoruz. Yaz aylarında Sezonda daha da fazla uçuş bekliyoruz" dedi Türk Büyükelçisi. Karadağ'da bugün Pegasus Havayolları'na inen ilk uçağı Türkiye Büyükelçisi Bariş Kalkavan karşıladı.

Karadağ Havalimanı Yönetim Kurulu Başkanı Eldin Dobardžić, Karadağ ile Türkiye arasındaki hava bağlantılarının güçlendirilmesinin önemine değindi.

"Ankara-Podgorica arasındaki uçuş tarihi sayılabilir. Podgorica'nın İstanbul'a son derece bağlı olduğu biliniyor ancak bugün itibarıyla Ankara'dan iş dünyasının ve siyasi elitlerin de Podgorica'ya direkt hattı var. Özellikle önemli olan, Yeni hatlar yaz sezonunun resmi başlangıcından önce açılıyor ve bu tüm parametreler açısından bir rekor olacak" dedi Dobardžić.

Karadağ Havalimani İş Denetleme ve Kontrol Servisi Başkanı Nikola Bulatović, Pegasus Havayolları'nın 1 Şubat'ta İzmir - Podgorica güzergahını açtığını, daha önce de İstanbul - Podgorica güzergahında faaliyet gösterdiklerini söyledi.

Bulatović, "Podgorica ile Ankara arasında doğrudan bir hat kurulması, mükemmel devletlerarası ilişkilerin mantıksal bir sonucudur ve iki şirket olan Karadağ Havaalanı ile Pegasus Havayolları arasındaki işbirliği de buna bir örnektir" dedi.

 

Kaynak: Vijesti Haber Sitesi

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği