Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

2024 Yılında Bişkek'teki Isıtma Şebekelerinin Yeniden İnşası İçin 800 Milyon Somdan Fazla (Yaklaşık 9 Milyon Dolar) Kaynak Tahsis Edilecek

 "Elektrik İstasyonları A.Ş." - "Bişkekteploset" şirketi  tarafından yapılan basın açıklamalarına göre,"Bişkekteploset"  (http://www.teploseti.kg/) şirketi bu yıl Kırgız Cumhuriyeti'nin başkentindeki ısıtma şebekelerini 800 milyon Kırgız somu kaynak ile yeniden inşa etmeyi planlıyor. 

Buna göre, daha önce ısıtma şebekelerinin yeniden inşası için yılda sadece 100-120 milyon Kırgız somu tahsis ediliyordu. Ancak bu yıl şebekelerin yeniden döşenmesinin finansmanı neredeyse sekiz kat artacak.

Firma temsilcisi, "Şehirde Zhukeyeva-Pudovkina, Gogol ve Kolbaeva'da şebekelerini yeniden döşemeyi planlıyoruz. Bunun için 800 milyon Kırgız somu'ndan fazla harcama yapılması planlanıyor. Ayrıca, çalışmaları şehrin batı kısmına odaklanacak olan bir pompa istasyonu inşa edilecek. Bişkek'in hidrolik rejimini iyileştirecek olan bu tesis 2025 yılında hizmete girecek" diye belirtti.

 

Kaynak: https://economist.kg/enierghietika/2024/02/06/v-2024-ghodu-na-riekonstruktsiiu-tieplosietiei-bishkieka-napraviat-bolieie-800-mln-somov/

 

Firmalarımızın ilgili kurumlar nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması mutemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.