Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Doğal Kaynaklar, Çevre Ve Teknik Gözetim Bakanlığı'Nın Su/Sulama Ölçüm Teknolojilerine Ilişkin Planlamaları

Doğal Kaynaklar, Çevre ve Teknik Gözetim Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre,  ülke genelinde su sayaçları yerleştirilmesi planlanmaktadır.

Bakanlığa göre bu önlem, tüketicilerin gerçek su tüketiminin belirlenmesine ve modern su tasarrufu teknolojilerinin kullanılmasına olanak sağlayacaktır.

Doğal Kaynaklar, Çevre ve Teknik Gözetim Bakanlığı- Su ve Toprak Kaynakları Departmanı Baş Uzmanı Taalay Bozgunchiev, "Su kayıtlarının tutulmasının yanı sıra, 2012 yılında iptal edilen su tüketimi izin sisteminin de geri getirilmesi planlanıyor" dedi. -Bu önlem, tüm su kullanıcılarının daha geniş bir resmini derlemeye ve imalatta geri dönüştürülmüş su temini ve tarımda damla sulama gibi modern su tasarrufu teknolojilerini tanıtmaya yardımcı olacaktır.

Doğal Kaynaklar, Çevre ve Teknik Gözetim Bakanlığı önlemlerin ne zaman uygulamaya konulacağını belirtmezken, şu anda "sayaçların kullanılmasını da içeren bir su bilgi sisteminin geliştirilmekte olduğunu" açıkladı. 

 

Doğal Kaynaklar, Çevre ve Teknik Gözetim Bakanlığı:

https://mnr.gov.kg/ru/page/podvedomstvennye

https://www.facebook.com/mnrgovkg/?locale=pt_BR

https://www.instagram.com/mnrgovkg/

 

 

Kaynak: https://economist.kg/vlast/2024/01/26/v-kyrghyzstanie-planiruiut-povsiemiestno-ustanovit-schietchiki-vody/

 

Firmalarımızın ilgili kurum nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda mülahaza edilmektedir.