Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Huancayo - Huancavelica Demiryolu Modernizasyon Projesi

Peru Özel Yatırım Teşvik Ajansı (PROINVERSIÓN) tarafından, Huancayo - Huancavelica Demiryolu modernizasyon projesinin uluslararası ihale süreci başlatılmıştır. Ekim 1926'dan bu yana faaliyette olan Huancayo-Huancavelica Demiryolu, toplamda 128.7 kilometrelik bir güzergaha, 7 istasyona, 20 durağa, 15 köprüye ve 38 tünele sahiptir. Söz konusu proje kapsamında demiryolu altyapısının modernize edilmesi planlanmaktadır.

Söz konusu ihaleye hali hazırda 9 şirketin katılım sağladığını duyurulmuştur. İhaleye katılmak isteyen diğer şirketlerin, önişlem belgelerini  29 Şubat 2024 tarihine  kadar Özel Yatırım Teşvik Ajansına iletmeleri gerekmektedir.  Başvurular sonucunda ön seçimi yapılan şirketlerin ve/veya konsorsiyumların teknik ve ekonomik konuları içeren tekliflerini iletmeleri gerekmektedir.

İhaleye katılmak isteyen şirketlerin, aşağıda belirtilen minimum gereksinimleri sağlamaları beklenmektedir.

  • Son 20 yıl içerisinde demiryolu ve karayolu altyapısının inşası veya rehabilitasyonu konusunda en az 10 yıl deneyim sahibi olmak (en az 100 km uzunluğunda bir hat)
  • Yılda en az 300.000 yolcu taşıyan ve en az 100 kilometrelik uzunluğa sahip bir demiryolu taşımacılığı sisteminin işletimi konusunda deneyim sahibi olmak
  • Son iki (2) yıllık finansal denetim raporlarında şirketin minimum net değerinin en az 61.330.000 ABD Doları olması