Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Madagaskar, Birleşik Krallık tarafından başlatılan ve ticareti kolaylaştırmayı amaçlayan DCTS (Gelişen Ülkeler Ticaret Planı) programını memnuniyetle karşılıyor

İngiltere Büyükelçisi David William Ashley, Sanayileşme ve Ticaret Bakanı Edgard Razafindravahy ile yaptığı görüşmede, "Madagaskar, DCTS çerçevesinde tanımlanan anlaşmalara uygun olarak İngiltere pazarına gümrük vergisi olmadan ihracat yapabilecek" dedi. Büyükelçi, dün Ambohidahy'de  Madagaskar için Geçici Ekonomik Ortaklık Anlaşması'nın imzalanmasının öneminin altını çizerek, bunun temsil ettiği ekonomik ve ticari avantajlarını vurguladı.

Sanayileşme ve Ticaret Bakanı ise Madagaskar'daki iş ortamını iyileştirmeyi amaçlayan hükümet girişimlerinin altını çizdi. “Madagaskar'da yatırımı teşvik etmek için önemli çabalar gösterdik ve politikalar uyguladık. Uluslararası ortakların desteği, Madagaskar endüstrisinin gelişimi, özellikle de proje geliştiricilerinin ve yatırımcıların belirlenmesi açısından değerlidir" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Madagaskar ihracatının amiral gemisi olan vanilyanın kalitesinin ve itibarının korunmasının önemini de hatırlattı. Büyükelçi, "Madagaskar vanilyasının Londra borsasına entegre edilmesi, böylece fiyatında istikrar sağlanmasını arzuluyoruz" diye ekledi.

 

Kaynak : L’ekspress Gazetesi