Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bişkek Belediyesi'nin 2024 Yılı Planlamaları

Bişkek Belediye Başkanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre, başkentin 2023 yılı sosyo-ekonomik kalkınma sonuçları ve 2024 yılı planlarına ilişkin yönetim kurulu toplantısı düzenlendi. 

Toplantı sırasında muhtemel projeler ele alındı. Özellikle, yerel termal güç kaynakları ve kazan dairelerinin inşası, desantralizasyon ve ısı tedarik sistemlerinin kapasitesinin artırılması konuları görüşüldü.

Ayrıca trafik durumu, yolcu akışı ile ilgili verileri işleyecek ve Bişkek'teki akıllı trafik ışıklarının çalışmasını düzenleyecek bir durum merkezi inşa etme girişimi de gündem konuları arasında yer aldı.

Belediye Başkanlığı bilgilerine gmre, 2024 yılında Ak-Bata mahallesinde 660 kişilik bir okul, 9 numaralı çocuk sanat okulu, 1 numaralı yatılı okul binasına bir spor salonu ve 68 numaralı spor salonu arazisine bir spor binası inşaatının tamamlanması planlanmaktadır. Ak-Bosogo ve Ak-Orgo yerleşim bölgelerinde ise 2.2 ve 2.4 hektarlık parklar inşa edilmesi öngörülüyor.

 

Kaynak: https://economist.kg/vlast/2024/02/14/tsientr-dlia-umnykh-svietoforov-shkoly-i-parki-kakiie-prroiekty-khochiet-riealizovat-meriia-bishkieka-v-tiekushchiem-ghodu/

 

Firmalarımızın söz konusu projelere ilişkin olarak ilgili kurum nezdinde bilgi edinme amaçlı girişimde bulunmalarında ve açıklanması muhtemel ilan ve ihale duyurularını takip etmelerinde fayda görülmektedir.