Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Macaristan'da 18 Yeni Lojistik Park Oluşturulacak 21 Şubat 2024

Ulusal Ekonomi Bakanlığı 18 lojistik parkın daha resmi olarak belirlendiği duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, yeni kararlarla birlikte Macaristan'daki toplam lojistik park sayısının 57'ye ulaştığı belirtildi.

Hükümet, yeknesaklığı sağlamak ve rekabet gücünü artırmak amacıyla bir yıl önce lojistik parklar için resmi tanımlama sistemini uygulamaya koymuştu. En az üç hektarlık bir alanda faaliyet gösteren ve 3.000 metrekarelik depo alanına sahip olan lojistik parklar, intermodal, bölgesel veya yerel lojistik park şeklinde hizmet vermektedir.

Başvurular Lojistik Park Konseyi tarafından değerlendirilmektedir. Bilindiği üzere lojistik sektörü, 300.000 kişiye istihdam sağlamakta 2.500 şirketle Macaristan'ın ekonomisinde önemli bir yere sahiptir. Lojistik sektörünün ülkenin GSYH'sinin yüzde 5'ini oluşturduğunu belirten Bakanlık, hükümetin bu oranı yüzde 10'a çıkarmayı planladığını belirtmiştir. Bakanlık, lojistik sektöründeki projelerinin 340 hektarlık bir alanda gerçekleştirileceğini ve yaklaşık 370 milyar forint (951 milyon Avro) değerinde olacağını aktarmıştır.

Kaynak: dailynewshungary