Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Bolivya'da Lityum Rezervlerinin İşletilmesi İçin İhale

Güney Amerika'nın "lityum üçgeni" olarak bilinen üç ülkesinden biri olan Bolivya, önemli lityum rezervlerine sahip  konumdadır. Ülkedeki lityum yatırımlarının artırılması amacıyla ilgili kamu şirketi YLB (Yacimientos Litio de Bolivia), "Buharlaşma Sonucu Elde Edilen Doğal Kaynakların İşletilmesi için Projeler ve Teknolojinin Geliştirilmesi Hakkında Niyet Beyanı Çağrısı” başlatmıştır.

Söz konusu çağrıda, Salar de Uyuni, Salar de Coipasa, Pastos Grandes, Capina, Laguna de Canapa, Salar de Chiguana ve Salar de Empexa'daki buharlaşma sonucu elde edilen doğal kaynakların (çoğunlukla lityum rezervleri) işletilmesine yönelik pilot projelerin uygulanması için teknolojik, ekonomik ve mali yeterliliklerin bildirilmesi talep edilmektedir.

Başvurmayı düşünen şirketler, ihale çağrısının yayımlandığı tarihten itibaren YLB'nin yasal temsilcisi tarafından imzalanması gereken bir Niyet Mektubu ve gereken diğer belgeler ile birlikte 40 gün içerisinde başvurularını yapmalıdırlar.

Şirketler tarafından YLB'ye iletilmesi gereken tüm bildirimler ve sorular expresiones.interes@ylp.gob.bo e-posta adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.