Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Karadağ İşverenler Birliği İle Karadağ Türk Ticaret Odası Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Karadağ İşverenler Sendikası Başkanları, prof. Dr. Vasilije Kostiç ve Karadağ Türk Ticaret Odası Başkanı Burhan Genç, iki iş dünyası derneği arasında işbirliğine ilişkin bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmayı imzalayanlar, "Canlandırıcı bir iş ortamı yaratma konusunda Hükümetle ortak olmak istiyoruz, çünkü iş dünyasının güçlendirilmesi yalnızca ekonominin değil, bir bütün olarak toplumun da gelişmesine katkıda bulunur." dediler.

Törene, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadağ Büyükelçisi Bariş Kalkavan'ın da katıldığı, İTC Yönetim Kurulu Başkanı Jovan Lekiç ve İTC Yönetim Kurulu üyeleri Nazif Cungu ve Miloş Goluboviç'in daha fazla ekonomik kalkınmanın yöntemlerini tartıştığı görüldü.

Karadağ ile Türkiye arasında ticaret ve yatırımın kolaylaştırılması, ortak iş misyonları, konferanslar ve çalıştaylar düzenlenmesi, iş fırsatları ve pazar eğilimleri hakkında bilgi alışverişinde bulunulması, Karadağ veya Türkiye pazarına girmek isteyen şirketlere destek sağlanması, ortak girişimlerin ve stratejik ortaklıkların geliştirilmesinin teşvik edilmesi Her iki ülkeden şirketler arasında Karadağ ve Türkiye'de elverişli bir iş ortamının geliştirilmesine katkıda bulunmak, imzalanan Anlaşmanın temel hedefleri arasında yer alıyor.

Kostiç, "Karadağlı şirketler için Anlaşmanın imzalanması, üyelerimiz arasındaki ve aynı zamanda iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin iyileştirilmesine yönelik bir başka adımdır" dedi.

Genç'e göre işbirliği, Türk ve Karadağlı işadamları arasındaki ilişkilerin gelişmesini sağlayacak.

Muhataplar, işbirliğinin faydalarının çok yönlü olacağı konusunda mutabakata vardı.

Anlaşmayı imzalayanlar, "Çok büyük potansiyeller var, bu fırsatları nasıl kullanacağımız artık bize bağlı" diyerek, şu anda Karadağ'da 5 binin üzerinde Türk şirketinin bulunduğunu ve bunun önemli bir potansiyel olduğunu vurguladılar.

 

Kaynak: Cafe Del Montenegro Haber Sitesi (CDM)

Yayımlayan: Podgoritsa Ticaret Müşavirliği