Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Fas - Moritanya Ekonomik Forumu Nuakşot’ta Düzenlendi

21 - 22 Şubat 2024 tarihlerinde, Nuakşot şehrinde, Moritanya İşverenler Ulusal Birliği (UNPM), Fas İşletmeleri Genel Konfederasyonu (CGEM) ile işbirliği içinde 3. Moritanya-Fas Ekonomik Forumunu düzenledi. İki ülkede akredite olan çok sayıda büyükelçinin yanı sıra, iki kurumun başkanları ve yaklaşık 300 Moritanyalı ve Faslı iş adamı katılım sağladı. Bu 3. forumun amacının iki komşu ülke arasındaki ortaklığın temposunu arttırmak olduğu belirtilmiş olup, bu bağlamda yatırım projeleri uygulanmasına destek olmak ve takibini sağlamaktan sorumlu olacak bir görev gücü (Task Force) CGEM ve UNPM tarafından kurulmuştur.

Fas'ın Moritanya Büyükelçisine göre, 2022 yılı itibariyle iki ülke arasındaki ticaret hacmi bir önceki yıla kıyasla %58’lik artışla 300 Milyon Dolara ulaştı. Meyve ve sebze, ticaret hacminin yalnızca %23'ünü temsil ederken, Fas’ın Moritanya'daki en büyük Afrikalı yatırımcı olduğu vurgulandı. CGEM Başkanına göre, tarım, hayvancılık, balıkçılık, gıda, altyapı ve yeşil enerji sektörleri en büyük gelişme potansiyeline sahip ve B2B görüşmelerine konu olan sektörlerdir. Forum Başkanı Abdelaziz Taariji de, kendisinin Moritanyalı ortaklarla tarım alanında işbirliği geliştirme imkanları üzerinde çalıştığını ifade etti.

Kaynak: https://afrique.le360.ma/economie/mauritanie-maroc-une-task-force-pour-accelerer-les-echanges-commerciaux-et-les-investissements_GPXQIFOSR5B3HOROTWSJWPATJ4/