Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu Mayıs'ta Düzenlenecek

Üçüncü Taşkent Uluslararası Yatırım Forumu (TIIF-III) 2-3 Mayıs 2024 tarihleri ​​arasında Taşkent'te düzenlenecek.

 

Bu büyük ölçekli etkinlik Özbekistan ve genel olarak bölge için büyük önem taşıyor. Forum programında bir genel kurul oturumu, panel oturumları, yuvarlak masa toplantıları ve b2b görüşmeleri de dahil olmak üzere 50'den fazla uzman tartışma toplantısı yer alıyor.

 

Her Forum katılımcısı ortak ilgi alanları bulabilecek, belirli yatırım örneklerini inceleyebilecek, onlarca farklı alandaki en son trendleri tartışabilecek ve gelecek vaat eden teklifleri kabul edebilecek.

 

Forumun ana odağı, istikrarlı ekonomik büyüme sergilemeye devam eden ve Orta Asya'da bir yatırım merkezi haline gelen Özbekistan'ın potansiyelinin sunulmasıdır. Reformlar, iş için rahat koşulların yaratılması, önemli avantaj ve tercihlerin yanı sıra yatırımcı haklarının garantili korunması, yatırımcıların ilgisini teşvik ediyor.

 

Forumun coğrafyası ve ölçeği sürekli büyüyor. TIIF-2022, 56 ülkeden 2 binin üzerinde büyük yatırımcı ve üst düzey misafir tarafından ziyaret edildi, 7,8 milyar dolarlık sözleşme ve yatırım anlaşmaları imzalandı. TIIF-2023, 70 ülkeden 2.500 katılımcıyı bir araya getirdi, 11 milyar dolarlık 164 belge imzalandı. Forumun 2024 yılında tüm kıtalardan daha fazla misafir çekmesi bekleniyor (Uzdaily.uz).