Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü

...

Finlandiya’da İki Hafta Sürecek Grevler Nedeniyle Limanlarda Yük Taşımacılığının Duracağı Duyurulmuştur

Geçtiğimiz sonbahardan bu yana siyasi grevler düzenleyen Finlandiya İşçi Sendikaları Merkez Örgütü (The Central Organisation of Finnish Trade Unions- SAK) 11 Mart 2024 tarihinden itibaren iki hafta süreyle yeni grevler düzenleneceğini duyurmuştur.

Finlandiya Ulusal Haber Ajansı Yle’de yer alan habere göre; SAK Başkanı Jarkko Eloranta tarafından yapılan açıklamada, siyasi grevlerin önemli ve etkili olacağının, ihracatı, ithalatı, lojistiği, hatta belki üretim tesislerini bile etkileyeceğinin bildirildiği belirtilmektedir.

Finlandiya Ulaştırma İşçileri Sendikası (Finnish Transport Workers' Union- AKT) liman işçilerinin 11 Mart 2024 tarihi sabah saat 06:00'da greve gideceği ve ülkenin limanlarındaki tüm yük trafiğini iki haftaya kadar durduracağı bildirilmektedir.

Grevlerin, Neste'nin Porvoo petrol rafinerisindeki işçilerin de katılımıyla Finlandiya'daki sıvı yakıt tedarikini de aksatabileceği, grevlerin devam etmesi halinde benzin istasyonlarına iki hafta boyunca yakıt ikmali yapılamayacağı, bazı istasyonlarda yakıtların tükenebileceği de bildirilmektedir.

 

Kaynak: Finlandiya Ulusal Haber Ajansı, Yle

https://yle.fi/a/74-20077813

https://yle.fi/a/74-20078007